vineri, 18 mai 2012

Câte ceva despre Dodon

      Mi-a zis odată unul, cică, hai mă, nu doar pleavă a răsărit pe lângă Vova. L-am rugat să-mi dea exemplu măcar de un om și imediat a realizat că trăia cu o iluzie indusă-n mintea sa, indusă cine știe cum, probabil prin propaganda comutalistă. Zilele astea  citisem cum un Cretin ce se perindă pe la Pulika TăVă, menționase pe www.vocea.pulii.ămdă reușitele lui Dodon. Că a absolvit aia, a deținut funcția cutare... O fi Ghimpu bou, văd și eu asta de multe ori, dar nu despre el e vorba acum. Cine dă două ruble sheriffiene pe studiile lui Dodon? Dacă s-a găsit cumva vreun hăbăuc, îl voi cam stresa cu următoarele.


      Cretinul spune că Dodon știe câteva limbi la perfecție. Eu zic că orice vorbitor de limbă română, cel puțin e amuzat când aude româna lui Dodon. Nu cred că sănătoșii ar crede că trăind printre conaționalii tăi, poți ști limba maternă mai prost decât una străină. Deci nu cred că știe perfect engleza sau oricare înafara celei maldavnești. Recunosc, deși doar maldavneasca, Dodon știe perfect limba maldavnească, chiar și cea literară. Pentru cei care nu cred că există maldavneasca literară, este Marian Lupu care demonstrează lejer că e așa.

     Mai departe, cretinul spune  că Dodon a activat ca lector asistent, deci a avut o funcție pedagocică. Oricine poate da o raită pe  blogul lui Dodon (deoarece scrie personal) și să vadă că respectivul e agramat. Cum pizda mă-sii să asiști la cursuri predate de un agramat și să crezi că e bine? Ce te poate învăța un agramat? Cât a fost Dodon ministru, doar dacă erai interesat de noi idei televizate, puteai crede că RM e cel mai prosper stat și nu doar din Europa. Eh, de-ar avea Germania un ministru ca Dodon...  Vă dați ușor seama, cât sunt de înalte standardele RM dacă economist e Dodon și Furtună jurist.

      Dar Dodon nu se oprește la banala funcție de ministru și nici la cea de deputat. Pentru a fi tractorist de profil larg, deși e agramat, acesta s-a apucat și de istorie, ba chiar și de filologie! Dacă nu știți ce limbă vorbiți, cum s-a dezvoltat ea (istoria ei), consultați-l pe Dodon. Dacă nu știți de ce naționalitate sunteți, de asemenea - Dodon vă va lumina (cu lumina de la răsărit, bineînțeles). Mai ales dacă vă credeți romin sau român, Dodon imediat vă reglează mintea. Deși din relatatele Cretinului rezultă că Dodon e economist, nu istoric, asta nu-l împiedică pe ultimul să contrazică părerea majorității covârșitoare a istoricilor academicieni. Mai ales de când s-a lepădat de brutarul miliționer Vova, acesta urlă că majoritatea populației RM sunt moldoveni, dar nu români de naționalitate.

     Citesc astăzi că bipedul respectiv vrea schimbarea denumirii obiectului predat în școli din Istoria Românilor în Istoria Moldovei. Să fie clar și pentru cei care mă tot întreabă: sunt de acord cu orice denumire, atât timp cât conținutul e unul adevărat. Sunt de acord să fie nu doar obiectul numit astfel, ci și predată anume istoria Moldovei. Oricum creierul maldavanului e prea verde ca să asimileze întreaga istorie a românilor. Să afle maldavanul de unde și până unde e Moldova. Să afle maldavanul câtă „statalitate” a avut pe parcursul existenței națiunii. Cât bine i-a făcut turcul, austriacul și rusul, mai nou - haholul. Să afle de ce capitala Moldovei nu a fost niciodată Chișinău. Să știe maldavanul de ce rusul o sută de ani l-a numit român, basarabean, voloh și abia după 1924 și 1940 brusc a devenit doar moldovean în ochii ultimului.

    De fapt în mai multe chestiuni îl susțin pe Dodon, atât timp cât i se vor realiza dezideratele corect. Dacă individul în cauză mă tot lecuiește cu republicile surori, deși una e frate (și mai mare!), păi să se predea în școli „Istoria RASSM” și să i se spună maldavanului ce denumiri aveau localitățile până la mare, de ce sunt acum ucrainești, de ce nimic nu se știe de moldovenii din Basarabia sau din Cernăuți. Să-i spună maldavanului de ce Ștefan cel Mare a murit până a se naște Moldova lui Dodon, de ce nu a reușit să-și facă o cetate de scaun la Chișinău. Să se scrie de deportări, de foamete, de colhozuri și sovhozuri. Deci, sunt de acord și cu predarea istoriei RM (RSSM), deoarece ar fi suficient pentru început, ca maldavanul să afle măcar istoria sa de la 1940 încoace, cu condiția că aceasta să-i fie scrisă în virtutea purului adevăr. Nu că Vasile Lupu a călătorit în timp, ca să domnească cu câteva sute de ani mai înainte și că niciun domnitor moldovean nu a ridicat cetate de apărare la Tiraspol deoarece nu vedeau niciun pericol în haholii tătari sau în ruși. Căci cu ei moldovenii au o frăție seculară, și pentru a le demonstra frăția, au ridicat cetate la Tighina, pardon - Benderî ruskii gorod.

   Dacă Dodon vrea să bage copchiilor abureli cu bratia slaviane, păi să denumească obiectul „Istoria Rusiei moldovenești” și să-l predea analiștii de profil larg, fie aceștia comentatori politici, pochi, miniștri economiști, juriști, tractoriști sau brutari milițineni.

Un comentariu:

  1. Some Payday advаnces iѕ a comparable aѕ a new paydаy lοаn or perhaps cash
    loan fast. Α majority of these peгsonal loans
    are formulateԁ cοnѕеquеntly that's a short-lived in addition to willing to benefit people today understand right from commission so that you can commission. It is especially for the times when you recently demand a tad bit more dollars kid pay any bills or even acquire the various unanticipated unexpected your life.

    It isn't difficult towaгds get a advance loan. Yοu
    might be touring one οf the numerous shops closе tо уοu.
    You’re able to bоuncе to numеrous othеr
    pеople onlіne. It's a simple plus speedy course of action. You could have your income in just moments as well as days after you sign up. It is likewise an excellent bank loan should you have harmful consumer credit, definitely not due to the fact these lenders conduct habits a good consumer credit rating verify.

    So that you can acquire some sort of money advance, you must have proof of present-day employment as well as a bank account. Just click an income because of your boss and many of your respective checking facts. At the time your data has long been checked, you can find your hard earned dollar at once. Once you repeat this over the web, it may take a couple working hours for your resources that they are moved for your requirements.

    Have a look at my blog kredyty bez bik

    RăspundețiȘtergere