sâmbătă, 26 mai 2012

Maldavanii totuși fură!

    ... și nicidecum mai puțin decât rominii. Nu avem cifrele exacte, din cauza plecaților ilegal, dar se spune că sunt aproape un milion și jumătate de români în Italia: în jur de 300.000 maldavani și cam 1.200.000 romini. Fac o paranteză aici, ca să spun că dacă le-ar veni mintea la cap, cei ce vor să stea acolo s-ar declara minoritate națională, astfel să aibă ceva mai multe drepturi. Dar să stea, boii bălții, aparte, că așa le-a spus fratele slav. Că sunt diferiți și e mai bine aparte.

    Deoarece rominii sunt de patru ori mai mulți, e mai mult decât firesc să auzi de ei mai des decât de maldavani. Sunt oameni ca alții și nu sunt sfinți sau demoni. Orice comunitate își are gospodarii și hoții proprii și e normal, ba chiar foarte bine că se aude ce activități practică ai noștri peste hotare. Dar uite că unii nu mai pot de grija noastră și ne poartă sâmbetele și peste hotare. Știind că maldavanul de acasă înghite momeala și reacționează unilateral la terfelirea imaginii conaționalilor romini, i se bagă regulat ideea că rominii sunt hoți și că sunt cea mai mare problemă a italienilor, mai decât țiganii sau tot felul de africani scăpați la bogăție.

    Dacă informațiile, chiar și cele distorsionate, lipsesc, se recurge și la invenția unor peripeții penale rominești răspândite cu același scop: discreditarea imaginii rominilor, de care maldavanul nu prea are habar. Deși lumea deseori vorbește de acțiunile penale ale maldavanilor din Italia, nimeni și niciodată nu își aduce aminte de ele atunci când se pomenește de romini.
  
    Chiar dacă maldavanii sunt de patru ori mai puțini în Italia, de prostiile făcute de ei pe acolo eu aud tot atât de des ca și de cele făcute de romini. Și dacă raportez numărul prostiilor la cel al plecaților, maldavanii întrec cu mult rominii și totuși aceștia se cred sfinți în comparație cu rominii. Pentru a închide gura hăbăucilor ostili României, voi actualiza cât o să pot de des infomațiile despre căcaturile maldavnești la care recurg maldavanii plecați. Oricine va putea citi și utiliza ca argument împotriva celor ce latră aiurea și de rău rominii. Maldavanii nici pe departe nu sunt sfinți!

    Poftiți de aflați că recent opt maldavani au fost arestați în Italia pentru FURT de dispozitive GPS din (atenție!) mașini foarte scumpe.
    Anul trecut niște dârlăi nu se jucau cu mașinuțele, ci au trecut direct la furt de tiruri. Aici aflați  cum un biet maldavan a vrut doar să ia gratis și fără știința proprietarului niște piese de la o mașină, iar rominii l-au arestat că vrea să fure mașina! Tot în aceeași Italie, prinși cu pașapoarte false maldavanii prădau fiind luați drept romini, deci îi știe toată Europa.
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu