marți, 27 decembrie 2011

Sheriffia - căcat rusesc

  L-au măturat rușii pe Smirnov, că cică, nu vroia la pensia bine-meritată. Presa pusă pe jar și maldavanului i se lipesc de ochi știri cu buba de douăzeci de ani: Alegeri în Transnistria! Eu încă nu am aflat când a reușit cetatea Tighinei să sară râul, deci cred că a trecut dincolo doar Benderul rușilor. Eu cred că se încearcă a băga speranța în maldavan, că „Moldova poate fi reîntregită” și așa să mai ia ceva și curmentatorii pulitici, că se cere deja spartă monotonia cu alegerea prșădintelui. Nu știu ce bou poate crede că Șevciuk stârpește corupția, trimite tancurile dincolo de Breansk sau înapoi la Odesa, scoate TAB-ul de la Tighina și urlă „unire moldoveni!”. Trebuie să fii mai naiv decât cel mai mare romin ca să crezi că ăsta nu e sluga rușilor. Mi-e mai mare silă de travaliul cu negocierile, formatele și cifrele plusate, decât de cea mai grețoasă vomă. Am mai scris ce-i aia „regiunea transnistreană” și modul în care ar trebui abordată problema respectivă. Maldavanul nu poate pricepe că dacă te-ai apucat să te caci și-ai reușit doar pe jumătate - ori umbli cu rahatul la cur, ori tai frânghia. Deocamdată maldavanul alege prima variantă și-i pute urma și-i opărit la cur, adică hotar nesecurizat și mărfuri majoritar haholești de foarte proastă calitate. Atât timp cât vom avea așa-zisa guvernare cu iz maldavanist, fie el și maldavropenist - nu vom scăpa de această durere de cap și această instabilitate ne va ține pe fund.
 
  Eu zic că frânghia trebuie tăiată, să se ducă dracului căcatul rusesc și tras înapoi municipiul Tighina. Altfel nu se (mai) poate. Mă tot întreabă unii, cu cine„ țin”, cu pălădămă sau cu pele. Voi ține cu cel ce-și va propune și va realiza recuperarea Tighinei și o graniță securizată pe Nistru - prim pas în vederea lichidării enclavei separatiste poreclită Republica Moldova. Tratative trebuiesc duse cu rusul, direct, fără marionete tiraspolene de luare-n râs. Maldavanului nu-i intră-n cap că rusul umblă cu cioara boită și nu poate fi mediator, căci e implicat în conflict. Rapid a naibii a uitat maldavanul împotriva cui lupta la Nistru-n 1992. Sau și cazacii-s moldoveni de naționalitate? Au nu cumva pușcăriașii capturați, ce se pișau pe ei de frică, erau moldoveni din tată-n fiu? Cu cine s-a-mpăcat Snegur la Moscova? Cum dracu tot pe ăștia să-i crezi și să-i accepți ca mediatori?

  Bine, aici unii o să zică, stai că ne șantajează imediat. Păi tot ne șantajează de douăzeci de ani și ne țin în lesă. Se zicea pe vremea memorandumului Kozak, că dacă Chișinăul se implică serios, vor crește prețurile la gazul rusesc. Pe cei ce ziceau asta, îi rog să-și amintească de prețul de atunci și de cel actual. Tot maldavanul, trăind în zdrențe, e cel care-i folosit pe post de vacă de muls: cine e rugat să achite gazul ars de sheriffieni? Când e vorba de beneficii - Sheriffia e regiune rusească, când e vorba de facturi - RM stat indzependzent și inalienabil. Toată lumea sănătoasă înțelege că de pe urma lipsei unei granițe mulți fac bani frumoși și nu cred că printre aceștia nu e nimeni „de sus” de la Chișinău. Altfel nu se mai plimbau pe la Viena cu formate și negocieri fără sfârșit și noimă.

  Dacă rușilor nu le trebuie un al doilea Kaliningrad, există o soluție mai bună. Ei au mare experiență în modificarea granițelor ucrainești, dară să o folosească. Să bage Sheriffia pe gât Kievului. Astfel mulți sheriffieni cu pașaport haholesc vor fi și casă și cu stat recunoscut. Cetățenii ruși nu-s o problemă, sunt docili Kievului și-apoi, nu prea vor modifica structura minorităților din Ucraina, dar pot ajuta Moscova oricând, chiar fără armata 14a. Ucraina și așa e plină de tot felul de etnii. Cică era un anunț la rubrica matrimoniale: visez să mă căsătoresc cu un hahol de orice naționalitate.

  Chiar astăzi vorbeam cu un sănătos din Basarabia despre problema maldavanilor din Basarabia. Chișinăul nu ajută și nici nu va fi interesat de astfel de chestii. Moară toți - noi avem „încrederea între cele două maluri”. Referitor la Basarabia, marea parte din vină o are Bucureștiul, dar Chișinăul astfel nu scapă de vină. Chiar nu-nțeleg, bre, vă declarați moldoveni de naționalitate, independenți, dar de ce nu se suflă o vorbă despre moldovenii din Basarabia? De ce nu se mișcă un deget pentru ei? Și aici sunt de vină tiganii romini care distrug statalitatea?

În fine, la cele propuse mai adaug ceva mai greu realizabil, însă cu un efect benefic incontestabil: după ce se alungă naiba din Tighina, să se creeze garnituri a câte o sută de vagoane, cu pornirea din Timișoara. Să treacă trenurile respective prin Brașov și săgeată prin Moldova să ajungă la Tighina. Dar stația terminus să fie Tiraspol. Aceste trenuri să deporteze non-stop haholi, ruși, maldavani spumoși și alte mizerii ostile României normale. N-ar strica și niscaiva romini de deportat expres, așa vor face diaspora în est, că în vest: ii stie europa!

Cum avem o nouă muscă pe căcat - Șevciuk, anunț decesul poreclei „Smirnovia”. Rămâne doar Sheriffia. Cel ce nu pricepe ce-i aia Sheriffia, în special rominul tigan, află mai pe seară, ori trage o fugă până-n orașul-dormitor Tiraspol.
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu