miercuri, 21 decembrie 2011

Lătratul la cețățenia normală și ce ar putea face statul.

  Ceva timp în urmă am vorbit despre tratamentul aplicat celor ce vor să aibă actele normale. Cu greu, umilită, lumea își ia actele și-și caută de treabă, dar unde e vorba de ceva românesc, acolo sunt și lătratul a ploaie și bețele-n roate din partea maldavanilor mai mult sau mai puțin spumoși. Nu e destul că statul român se pișă cu boltă pe cetățenii rămași înafara statului, sare pe rană încearcă să presoare și statele-accident în care se află la moment: RM și Hohland.
  
  Frankenstein-ul Europei se străduie în fel și chip, ca cetățenii săi să nu posede și un al doilea pașaport. Și nu exagerează haholul când rage că dubla cetățenie e o piedică în calea existenței statului haholesc. Un om sănătos la cap, știe de ce teritorii se ține Ucraina cu dinții și știe că astea-i sunt străine. Principalii donatori siliți să doneze teritoriu pentru ca să vedem pe hartă un colos galben albastru, sunt Polonia și România. Deci pașaportul românesc deținut de un locuitor al statului haholesc, devine un pericol la adresa aceluiași stat.
  Cam în aceeași situație e pusă și RM, doar că pericolul vine doar dintr-o direcție: statul român. Și dacă Ucraina pierde o parte din teritoriile ce nu-i aparțin, RM se dizolvă integral, deoarece majoritatea cetățenilor ei sunt moștenitori ai cetățeniei române. Repet: actele ce dovedesc cetățenia normală trebuiesc restituite INSTANT și GRATIS. Măcar cu atâta lucru să șteargă din vinovăția abandonului din 1940. Lupta împotriva pașaportului roșu e aprigă în RM și mai sus am spus de ce.
  Cei ce se declară comuniști și au fost la putere, au introdus legea prin care funcționarul public nu putea deține și o altă cetățenie decât cea maldavnească. E la mintea oricui că această lege îi viza pe cei care au pașaportul românesc. Căci doar rominii sunt trădători, alții nu pot fi. Cine a deportat maldavani - nu poate fi trădător și nicidecum animal. Au venit la guvernare alde ăștia care au băgat boamba-n curul babei de la Nemțeni ca să nu inunde Galațiul, au eliminat această lege ilegală și contrară viziunilor evropene, deci sunt și ei trădătorii neamului maldavnesc.

 În timp ce lupii rominești sfâșiau oile roșii maldavnești, trecând Prutul fără pașaport, maldavanii au mai găsit un motiv ca să descurajeze lumea să-și ia actele normale. Cică pașaportul "român" se obține doar pentru a pleca la muncă "la" Italia sau "la" Spania. Mi-e interesant, oare cetățenii români domiciliați pe teritoriul statului român nu au beneficiat de acest drept? Omul a anulat nedreptatea din 1940 și are iarăși aceeași drepturi ca și un locuitor din Bârlad sau Oradea, inclusiv dreptul de a o tunde încotro-l duce mintea. Și dacă doar plecatul e motivul ce-l împinge pe maldavan să-și restabilească actele, nu cred că odată ajuns în Italia, aruncă pașaportul roșu și-l sărută pe cel albastru. Peste ani de zile vine cu același pașaport și-l bagă în dulap. E dreptul lui să beneficieze de moștenirea sa - cetățenia română. Nu contează raționamentul ce-l pune pe maldavan să-și restabilească actele, ci ca acest raționament să funcționeze și maldavanul să reducă puțin din consecințele catastrofei României.

  Deja sunt obișnuit dar nicidecum nu pot accepta indiferența și implicit pasivitatea statului în problema cetățeniei. Privind doar spre vest, statul comunist uită intenționat ce datorii are față de cetățenii abandonați. În bătaie de joc "acordă" cetățenia celor care deja o au prin moștenire. Încurcă acest proces la diferite nivele. Eu nu pricep, ce relevanță are cazierul românesc în dosarul redobândiri cetățeniei? Dacă cutare a furat pe teritoriul statului român, i se anulează dreptul moștenit și anume dreptul de a deține cetățenia română? Cazierul maldavnesc în limba "moldovenească" are aceeași boală. Pentru dosar e necesară declarația în care menționezi dacă îți vei schimba domiciliul în România sau dacă rămâi cu el în RM. Nici aici nu înțeleg, ce-i freacă pe romini dacă vreau să-mi schimb domiciliul DUPĂ ce am redobândit cetățenia? Oare în fiecare maternitate, orice născătoare de cetățean român dă bani pentru declarația în care să spună dacă copchilul - proaspăt cetățean român - își va schimba domiciliul sau nu? Sau copchilul cutare, împlinește vârsta majoratului și când merge să-și ia pașaportul, nu uită și de această declarație? Cretinism scârbos, ce pe maldavan îl bate la buzunar. Dar ăsta e modul în care statul român are grijă de comunitățile românești. Nu e voie să restituim maldavanului cetățenia, că ne arată din deget UE, în timp ce Marea Britanie OFERĂ cetățenie la tot felul de colorați, pakistanezi, importatori de islam la care sunt alergici localnicii. Maldavani, să nu credeți că e rău. Problemele legate de cetățenia voastră fac obiectul discuțiilor domnului Badea. Nu credeți? Păi nu vedeți că de ani de zile sunt soluționate?

  Ridicolă e și declarația precum că nu ai atentat la securitatea statului român. Oare ce idiot va scrie că a atentat? Aceste chestii nu se verifică? Se crede pe cuvânt? Înafară de faptul că se fut între ele,  SIE și SRI nu pot face altceva mai util? Mai e o declarație de tot rahatul: să spui dacă nu ai mai solicitat cetățenia română anterior. Asta tot nu se verifică, se crede pe cuvânt. Doar nu vrei să-i dai de treabă funcționarului romin, să vadă dacă s-a mai solicitat ori nu? Statul român a facilitat la maxim procesul redobândirii cetățeniei - declară o droaie de jeguri, dar doar trei declarații penibile fac o treime din ce-i lași notarului și nu e deloc puțin pentru maldavanul de rând. Dar, maldavani, aveți obraz și nu mai cereți nimic, căci și așa s-au făcut prea multe pentru voi, cum ar fi eliberarea de sub jugul romin. Nu mai faceți atâtea mofturi, căci sunt și alții care au nevoie de pomană electorale, cum ar fi timocenii. Vouă Chiorul v-a dat, acum trebuie să le dea și lor, dar nu ca să voteze pedelepra. Nu! E pură grijă românească. Că doar nu stau degeaba DRP cu Tolomac și altele cu aceeași menire.

 Nu e la fel de profitabil din punct de vedere electoral. E convenabil să trimiți maldavani la Sulina, căci ei fac campanie pentru tine. E convenabil să pui un maldavan la DRP. E convenabil ca Badea să umble doar cu vorba. E ban irosit a prost dacă plătești profesorii de istorie și limbă română din RM, ce lasă școala pentru Italia și că nu au cu ce se-ncălța sau ce pune pe foc. E cheltuială a prost distribuirea manualelor calitative, din care maldavanul să afle ce-i aia Moldova, care-i este istoria și ce viitor trebuie să aibă. Nu e risipă dacă dai burse și diplome maldavanilor ostili României,  ce merg cu înjurături rusești la Alba Iulia și mai nu fac spumă când le spui că Moldova nu mai există ca stat din 1859 și că ultima capitală a ei a fost Iași, nu Chișinău care era sub rusul grijuliu. Nu ajutăm sincer lumea din România ocupată, doar dacă oferă ceva în schimb. Doar pozitivă și reciproc avantajoasă a fost "schimbarea" statului român din 1918 până-n 1940. Că milioane de români au rămas pe dinafară nu e o vină, ci o situație de pe urma căreia se poate profita. Unul profită electoral, altul finalciar, doar maldavanul e cel care trebuie să dea. Nu e destul că din 40 a tot dat casă și copii pentru Siberia și colhoz, pentru Maldova patria mea, să mai dea și pentru declarații!
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu