sâmbătă, 3 decembrie 2011

Calvarul redobândirii cetățeniei

  Din momentul în care păduchioșii scârboși de dincolo de Nistru au ocupat România, o bună parte din cetățenii ei au fost impuși să aibă și pașaport sovietic. Foarte des aud că lumea ocupată de ruso-haholi, a fost privată de cetățenia română. Conform normelor de drept internațional în vigoare la acea dată (26-28 iunie 1940), invazia sovietică a fost ilegală. Logic, tot ce a întreprins administrația sovietică din teritoriile românești furate, sunt pure acțiuni ilegale. De ce schimbul cetățeniei românești cu cea sovietică ar fi fost o acțiune legală? Să admitem că greșesc, dar mai e o chestie: pe o parte din teritoriul României ocupate a fost constituită o republică sovietică unională - RSSM - fapt ce contravinea chiar și constituției sovietice. Deci, câtă legalitate avea acordarea cetățeniei maldavnești cetățenilor români, căzuți în mocirla roșie? Eu zic că avea atât cât îngroapă mâța. Au făcut porcul rus și scroafa haholească vreun referendum să întrebe românii dacă vor să se dezică de cetățenia română în favoarea celei sovietice? Nu am găsit asemenea informații. Ăștia, ce latră că Unirea e imposibilă deoarece e nevoie de un referendum (la care se va răspunde negativ), nu se întreabă dacă a fost unul atunci? Și ce a răspuns pulimea la referendum?
  Eu consider că, toți cetățenii care nu s-au dezis, cu bună știință și din propria voință, de cetățenia română - nu au pierdut-o. Chiar dacă nu aveau actele care să confirme posesia acesteia. Dar statul român ne permite (bogdaproste!) redobândirea cetățeniei române. Adică să redobândesc ceea ce am prin lege. Febra redobândirii a început de prin 2002. De atunci și până astăzi, sute de mii de maldavani și români din Maldova și din Hohland, au depus actele pentru a redobândi cetățenia moștenită legal. Mirosind profitul frumușel și irepetabil, în procesul de redobândire s-au implicat o groază de căpușe de diferit rang și cu diverse funcții: pizde rusofone agramate de la oficiile stării civile (OSC), avocați, notari, șoferi și o droaie de șmecheri ce au legături cu acei menționați anterior. O mafie întreagă, un cancer gata să profite de prostia omului ce habar nu are pe ce lume trăiește. Doar foarte puțini reușesc să scape de pericolul capcanei întinse de javre. Fie că știu ce și cum trebuie să facă și nu cad pradă, fie au un mare noroc și se găsește cineva să i ajute fără scopuri meschine.

  Voi descrie etapele prin care va trece cineva ce și-a pus în gând să-și redobândească cetățenia normală.
E nevoie să trimiți o cerere, prin poștă, prin care să soliciți redobândirea cetățeniei. Lumea a primit răspuns la astfel de cereri în câțiva ani, adică foarte rapid. Răspunsul constă într-o invitație la consulat cu actele pentru dosar. Dacă vroiai mai rapid să depui dosarul, nu expediai scrisori și nu așteptai nimic: găseai bani, pregăteai dosarul și mergeai tocmai la București, să stai chiar și zile la rând la coadă. Din 2009 e posibil să depui și în alte localități mai accesibile maldavanului rominoid și celui perfid. Așa că pulimea o întinde la Iași (unde înainte tot stăteai la o coadă imensă), Galați, Vaslui și Suceava. E posibil să depui și la Cluj și Timișoara, însă e  departe, așa că acolo depun doar maldavanii ce s-au autodefinit ca "tineri basarabeni" (pentru a-și conserva maldavanismul fără a bate la ochiul rominului).
Din toți pașii necesari pentru așa-zisa redobândire, cel mai anevoios constă în perfectarea certificatelor de naștere și căsătorie necesare. Mergi la OSC cu adeverințele de tip sovietic pentru a lua altele de tip RM, perfectate în limba română. Marea majoritate a pulimii îi spune acestei etape "traducerea certificatelor". Lumea nu pricepe că ia un act nou, absolut diferit față de cel sovietic care nu mai e valabil. Țin să menționez că naționalitatea cu care a fost botezat omu' nou, migrează fără a suferi schimbări, din certificatul sovietic în cel maldavnesc. E o consecință a indziepiendzienței, cică, obținute de maldavan ( față de cine?). Astfel, majoritatea celora ce-și iau certificatele valabile, oricum au mamă moldoveancă și tată moldovean de naționalitate. Prost și asuprit de valahi e cel de la Bârlad sau Piatra Neamț, că nu are așa ceva. Ce să-i faci, dacă-i sub tigan romin și nu are barem statuia lui Ștefan? Cei mai mulți dintre ăștia chiar s-au rominizat și nu se cred moldoveni de naționalitate. De ce zic că cei mai mulți și nu toți? Păi vedeți aici că, deși nimeni nicăieri nu a auzit, există și moldoveni de naționalitate care cică au vrut să-și formeze o asociație, însă tiganii de romini nu le-au permis. Eu zic că acei moldoveni nu protestează deoarece i-a liniștit gândul că oricum toată Europa îi știe pe tiganii romini de niște hoți și răi fără limite. Dar mai las pamfletul și revin la subiect.

  Se obțin certificatele adesea extrem de dificil, din mai multe motive. Deseori e din cauza că la OSC stau niște scroafe agramate și/sau rusofone. Omu' simplu pleacă de la ghișeu bucuros că în sfârșit, după drumuri bătute și cozi așteptate, a luat certificatele cu pricina, însă pe drum sau acasă descoperă că certificatul e în rusă, sau chirilică, sau e scris greșit numele, sau nu e data corectă. Stând și eu la coadă la OSC Cahul, am asistat la un caz când o doamnă, aștepta a cincea oară în coada de zile, deoarece a patra oară când a luat un certificat, era totul scris perfect, însă purta ștampilă ce data de pe vremea RSSM! La notar au întrebat-o dacă nu cumva a călătorit în timp. La ceea că funcționarii sunt aproape în totalitate agramați și incapabili, se adaugă mintea omului nou, care nu rabdă să stea la coadă normal și încearcă diverse șiretlicuri pentru a ajunge la ghișeu mai rapid. Sau în genere să nu stea la coadă. Unii vin și cu poliționeri care cică au treabă cu funcționarii, dar care de fapt merg și ridică certificate pentru apropiatul solicitant. Eu, că sunt din Cahul, dar cei din județ, vă dați seama, scoală-te la 4 să iei autobuzul, ajungi la 7:30 la OSC și afli că există o listă cu cei ce stau la rând de zile și dacă te înscrii și tu în listă, trebuie să fii prezent la fiecare șase ore, ca să știe pulimea că încă mai ești în rând și că vrei să ajungi odată la ghișeul blestemat. Cauți la cine să stai câteva zile în oraș, sau faci naveta zilnic. Pentru unii e imposibil și una și alta de realizat. Ei ce fac? Se roagă șefului lui Căntărean?
Personal mi-am ridicat certificatele în câteva luni de stat la coadă. Au venit și neamurile pentru mine să confirme prezența la formarea listei cozii.

De când i-a apucat pe toți perfectarea actelor, astea s-au scumpit. Evident - cerere și ofertă.
 Dacă ai toate ceftificatele valabile, treci la etapa următoare: obținerea cazierelor judiciare rominesc și maldavnesc. Cel maldavnesc îl iei cel mai ușor dacă-l soliciți la Chișinău. Îl poți lua în aceeași zi - mai scump. sau într-o săptămână. l-am luat într-o săptămână, iar la Cahul trebuia să aștept o lună. În cererea pentru obținerea cazierului judiciar maldavnesc trebuie să bifezi și limba în care vrei să fie perfectat. Ai două opțiuni: limba rusă și limba moldovenească. Datează acele formulare de pe vremea lui Pozvanti Chiorul.
   Pentru obținerea cazierului judiciar rominesc tot ai mai multe opțiuni. Democrație. Totul e pentru ca să-ți fie cât mai ușor și să scapi rapid. Mergi la consulatul pulii și-l soliciți pentru 30 euro (fleac, la salariul maldavnesc!) și aștepți de la o lună la trei. Poți da de la zece euro în sus hultanilor de pe lângă consulat să ți-l facă mai rapid. Dacă ai un cunoscut cetățean român cu viza de reședință în Rominia, e mai ușor: faci o procură (tot ieftină!) pe el la notar și i-o trimiți ca el să meargă la miliția locală și să-ți ia certificatul ministerilor să-sii. Eu chiar nu înțeleg pentru ce bisărici e nevoie de prostiile astea de caziere. Dacă ai stat în pușcărie, în RM sau Rominia, nu mai ai dreptul de a-ți redobândi cetățenia? Ce n-o fi, să știți că Chiorul cu a sa șatră vă vrea binele și v-a eliminat orice barieră din calea redobândirii cetățeniei. Senatorul Viorel Badea transpiră tone pentru ca maldavanii să nu știe ce-i aia funcționar tâmpit și acte de rahat necesare. Voi nici nu știți câte face ăsta pentru românii din RM! Atât de multe, încât, ferească Cântârean leașină acești români! Atât de multe, încât nimeni nu le știe câte și unde s-au făcut! Banii statului nu se duc pe plimbări și alte aiureli! Nu bre!

  În fine, ai toate certificatele și cazierele, îți iei buletinul și pașaportul și mergi la notar pentru a-ți legaliza copii ce se vor anexa la dosar. La notar, iarăși, cerere și ofertă. Nu-ți permiți? Doar ai salariu de maldavan! Stai în "țara Moldova" prosperă, distrusă doar de tiganii romini. Ei, rominii, subminează statalitatea cu un preț pentru gaz... phă... de nici nu-l simte maldavanul. Sunt rominești produsele de foarte proastă calitate de prin Odesa, Haricov, de prin bisărica mă-sii, cu care au umplut toate magazinele, iar prețurile la respectivele sunt tot - atât de mici încât... tot rominul e de vină! Îl știe toată Europa! Acum că ai dosarul la mână, iarăși ți se permite să alegi: mergi la consulat să depui dosarul cu 60 euro și cu un plus de trei luni, sau îți faci viză și mergi să depui în Rominia. Dacă vrei cu viză, ai nevoie de 500 euro în cont și trebuie să-ți facă o invitație cineva din Rominia sau dai 50 euro și le dai tu un motiv celor de la consulat ca să-ți elibereze viza pulii. Integral, procesul până la depunerea dosarului, îți ia în mediu cam jumătate de an. Întreg jocul ce are ca premiu cetățenia română durează câțiva ani. Maldavanul rominoid nu înțelege că Chiorul are nevoie doar de votul său pentru el și ai săi. Nu-l aude pe Băsescu, care a declarat că prioritate în politica externă sunt românii de sub porcul sârb, tot din același motiv - votul ce-l pot da ăștia pentru pedelepră. După ce am aflat calvarul așa-zisei redobândiri, i-am adresat și hristoși și paști și dumnezăi și biserici și pizde și încă multe altele de bine nu Chiorului, nu lui Badea sau lui Filat. omului simplu. Omului nou - cu drept de vot - ce votează tot felul de javre să-mi facă viața imposibilă, tot felul de hanimaluri ce nici țară nu mă lasă să am.
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu