sâmbătă, 27 august 2011

Moldova, eu mă culc cu tine!

  Maldavani din toate ţările, mândriţi-vă! "Ţara" voastră - glumă sinistră sovietică - a împlinit 20 ani de independenţă faţă de România şi Ucraina!
  Fătată la 2 august 1940, RSSM (Moldova maldavanilor) devine patria maldavanului sovietic, care a fost instruit rapid să uite de faptul că-i român şi că păduchiosul ocupant rus îi este frate. Pentru obţinerea naţiunii maldavneşti, fratele ocrotitor ia măsuri cât se poate de paşnice: deznaţionalizare, valuri de deportări în masă în raiul Siberiei, dărâmat de biserici, execuţii cu ţeava-n ceafă, foamete organizată şi exproprieri de pământ care urma să fie folosit la experimente otrăvitoare. O grijă deosebită o avea fratele rusălău şi pentru şcolirea maldavanilor. Astfel, în ajunul prăbuşirii URSS, la capitolul "densitatea oamenilor cu facultate", îi întrecea doar pe cei din republica-soră Kârgâzstan. Să nu fie astea motive de "mindrie"?
  Pe parcursul a patru decenii, în urma sugerii (şi nicidecum ţâţei) de la maica URSS se finalizează procesul de formare a "dirzului" popor maldavnesc, care abia pus pe picioare, află că mama e pe pat de moarte. Şi nu ştiu cum dracu', în aceste condiţii, vreo câţiva purici ca M. Druc şi G. Ghimpu, s-au căţărat în capul maldavanilor şi le-au băgat pe gât imnul "Deşteaptă-te Române" şi steagul Tricolor! Văăleeu! Iată că moare mama comunistă, iar fraţii şi surorile au apucat-o fiecare pe calea lor. Dincoace de Prut, naşu' Ion Ilici primise ordin să închidă ochii la tot ce se întâmplă cu vitregul de la Chişinău. Maldavanul - instruit să facă spumă la auzul cuvântului "român" - ce avea să facă? Logic: după ce sora Ucraina (ocrotitoarea Chiliei şi Cernăuţiului) îşi declară independenţa faţă de rusălău, conştiinţa naţională împinge maldavanul să se declare independent faţă de România! Ca să nu cumva să creeze suspiciuni - hopa! - sare şi Ilici primul cu recunoaşterea!
  Fratele porc, de când se ţinea lumânarea uniunii, s-a preocupat şi de viitorul maldavanului. Ca rezultat al unei prodigioase munci, înainte de proclamarea independenţei, maldavanul schimbă denumirea statului creionat. Deoarece mama urma să moară, denumirea de RSSM avea să devină expirată şi maldavanul în spirit separatist, îşi declară statul "Republica Moldova". Aşa a putut maldavanul să se declare liniştit - independent faţă de România, dar spunând lumii şi lui însuşi, că s-a declarat faţă de URSS uitând că asta deja nu mai exista.
  Cum românul ignorant a devenit romin, i-a permis maldavanului să terfelească şi să denatureze tot ce ţine de ţara lui Ştefan cel Mare. Tupeul maldavnesc, nefiind stopat (vezi cazul Grecia vs parodia bulgaro-sârbească), a crescut ca pe drojdii: unii aşa-zişi politicieni maldavani deja au în plan să anexeze şi partea Moldovei din România. De teritoriile luate de hahol - ferească Căntărean să spună o vorbă! Statul român a ajuns să fie supt de diverse căpuşe maldavniste şi involuntar alimentează separatismul spumant de la Chişinău.
  Toată droaia de aşa-zişi parlamentari borăsc cu Moldova împiedicată-n Giurgiuleşti (nu provine de la Giurgiu!). Şi prim-ministrul RM e maldavan convins. Filat a studiat la Iaşi, ca apoi să declare Chişinău capitala Moldovei, chiar dacă statul condus de el, de facto reprezintă doar continuatorul RSSM - opera haholilor cu acordul lui Stalin! Tineretul a adus schimbarea: toţi la rând umblă-n gură cu Moldova care are graniţă la Tudora. Mai la sud e Ucraina, unde maldavanul cu şansoane în urechi, merge la mare la Sârghieşti care deja-i Sergheevka! Unde, ministerii mă-sii, găsesc ăştia-n Chişinău Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare?
  Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul, aşa că, rupţi-n cur şi morţi de foame, maldavanii fac paradă în cinstea a 20 ani de independenţă, făcându-se a nu vedea armata 14 a rusului, staţionată în Tiraspol, contrar constituţiei RM. Maldova lor e independentă şi e capabilă să-şi controleze propriile graniţe cu ajutorul lui Smirnov şi Antiufeev! Nici vorbă de contrabandă la Nistru. Cu curu' gol în faţa sărăciei, maldavanii coşuroşi şi nespălaţi, (armată naţională!) defilează prin centrul Chişinăului, călare pe tehnică sovietică de-o seamă cu Pozvante Chioru'. Pardon, mai au şi auxiliare donate de americani şi TAB-uri româneşti aduse-n '92 (în prezent, pe poligon se tractează reciproc, încercând să iasă din tranşee)
  Penibilul spectacol propagandistic e redat de cufuritele televiziuni "independente". PublikaTV şi-a pus o droaie de cufuriţi să decarteze (evident şi ruseşte) "EU SUNT MOLDOVA!", "MALDOVA ETO IA!" în nişte clipuri deprimant de jenante. Vechii concurenţi de la JurnalTV nu rămân în urmă, aşa că mai nu ajungeau la orgasm în faţa camerelor de luat vederi. Ce a ieşit - priviţi mai jos şi minunaţi-vă:
  Am relevat foarte puţine aspecte ale maldavanismului - ajuns politică de stat, pentru a menţine îndobitocit cetăţeanul unui stat ilegal, în timp ce politicienii fură ce a mai rămas. În loc să găsească moduri de aducere a maldavanilor plecaţi la mama dracului, în căutarea unui loc de muncă, Lupu şi restul, pupă-n cur Moscova şi latră de Europa, cu o română execrabilă. Închei prin a elogia doi lideri maldavani marcanţi, deţinători de afaceri în România:
Ulinici, Vova şi Filat,
Împrejur ni s-au căcat!

13 comentarii:

  1. Știm tovatășe, cunoaștem! Eu zic că Ghimpu a avut un discurs mai întemeiat ca al dumneata aici. Înțelegem că ești inundat de o indignare indescriptibilă, dar ia și te fă și tu înțeles de prostime, vorbește frumos!
    În rest e ok, adevăr zici! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. theia, de douăzeci de ani se zice frumos şi uite rezultatul. Ţintesc publicul care e capabil să înţeleagă şi să ia atitudine. De pulime proastă sunt sătul.theia, de douăzeci de ani se zice frumos şi uite rezultatul. Ţintesc publicul care e capabil să înţeleagă şi să ia atitudine. De pulime proastă sunt sătul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. tu ești sătul, însă chiar ea deține dreptul de vot majoritar... ăsta-i rezultatul! Eu aș zice că de mai mult de 20 ani nu se zice și face mai nimic. Începutu-i bun! Sper să meargă lucrurile tot așa!

    RăspundețiȘtergere
  7. când am zis că se zice de bine, am avut în vedere "hai să avem răbdare", "vai de ei, sunt oprimaţi" şi de genul ăsta. Cât de pulime, chiar dacă am un public ţintă, conţinutul e lesne de citit şi de înghiţit de pulimea maldavnească şi rominăem răbdare", "vai de ei, sunt oprimaţi" şi de genul ăsta. Cât de pulime, chiar dacă am un public ţintă, conţinutul e lesne de citit şi de înghiţit de pulimea maldavnească şi romină. Sper să fii şi tu printre cei care iau atitudine şi nu doar se oftică după citit.. Sper să fii şi tu printre cei care iau atitudine şi nu doar se oftică după citit.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu, momentan nu intenționez să fac ceva concret pentru Moldova, nici n-o iubesc pân' la doamne-doamne, nici nu mă culc cu ea! Aștept o oarecare trezire a conștiinței naționale... ca și fiecare idealist, de altfel, care sper că va fi. Cât despre conținut, o fi el bun, da-i mult (pentru o postare) și prea ambalezi totul.

    RăspundețiȘtergere
  9. hopa! Stai că deja o arzi cu moldova. Pun pariu că eşti "tânără basarabeancă"

    RăspundețiȘtergere
  10. Pardon, Republica Moldova... dar, în fine, Moldova e pe ambele maluri ale Prutului, nu?! Cu siguranță știi cine sunt. Nu mă așteptam că n-ai să-ți dai seama...

    RăspundețiȘtergere
  11. mi-am dat seama rapid că-mi eşti cunoscută. Deja ştiu cine eşti. Moldova e pe ambele, i-adevărat, dar eu am vorbit de rm şi tu i-ai zis ca orice maldavan. Aveţi un fix care vă trădează mentalitatea maldavnească.

    RăspundețiȘtergere
  12. cred ca este clar ca este drumu lu Moldova se ramine cu limba romana sau in esclavaje supt o limba straina unde o se trage de o boala cu generatiele unde ei de astezi trebuie se intreabe ce fac sau nepoti lor ce a facut bunici lor!!!

    si asa vecinu aruncat nue aceptat de la societata democratica europena.

    Valea Timocului este pe un drum lu Moldova si cred ca voi la Moldova trebuie se va interesitzi ce se intimpleaza la noi asa se intelegetzi ce se poate intimpla peste 30 - 50 de ani si la voi unde ei voi spunea ca trebuie se parasitzi Moldova si plecatzi la Romania.

    Fratele vostru de la Valea Timocului

    RăspundețiȘtergere
  13. am înțeles punctul tău de vedere, fie precum zici... dacă altă treabă n-ai decât să pui clișee aiurea ;) noroc bun frățioare!

    RăspundețiȘtergere