sâmbătă, 25 august 2012

Vulcănești vrea unire.

  Orașul (?) Vulcănești e cunoscut datorită... Stâlpului de la ieșirea spre Bolgrad? Cred că inaugurarea celebrului monument a fost cel mai remarcabil moment din istoria acestei localități. Recent, pe data de 16 august, Vulcănești a fost pentru a doua oară în atenția societății romino-maldavnești: în pelerinajul lor, unioniștii au ajuns și aici, unde au și organizat un marș al unirii.

 Ca de obicei, au avut loc confruntări, căci forța statalistă s-a opus forței unioniste.


Deci, Vulcănești vrea unire.

  Acum să trecem la cele serioase. Marșurile așa-zișilor unioniști sunt sure. Unii din ei susțin că prin organizarea unor asemenea manifestații, vor reuși să convingă lumea că unirea e necesară și trebuie înfăptuită imediat. Adică un simplu trecător, văzând mulțimea ce scandează lozinci obosite, poate dori unire? Nu știu în ce măsură „Basarabia e România” poate scoate sovieticul din mintea omului. Să luăm ca exemplu un om care vrea RM aparte, deoarece crede că România a atacat Moldova. Dacă-i strigi în față „Trăiască și-nflorească” nu-l faci unionist, căci auzindu-ți vorba, omul respectiv nu obține absolut niciun argument care să demonstreze câ părerea sa e o teză pur sovietică. Să urli până-ți crapă venele de la gât, că efectul e același. Mai mult decât o dejecție marca Pulika nu vei obține. A, da, mai e și reacția prețioasă a membrului marcant al societății - Garbuz. Dacă la o acțiune de a ta - reacționează doar o mână de retardați, ar trebui cel puțin să te gândești dacă mai merită să mai faci respectiva acțiune.

  Maldavanii au un set de idei care le stimulează statalismul. Există milioane de argumente care le-ar distruge părerile greșite ce-i împiedică să se declare români. Din toate acestea, lozinca „Unire” e cel mai potrivit și universal valabil? Din ce văd, sunt prea puțini cei care într-adevăr știu să scoată la iveală porcăriile de păreri din capul omului și apoi să le combată eficient. Lumea a fost prostită cu propagandă, ce includea tone de maculatură, mii de ore dedicate emisiunilor tv. Tot ce înseamnă cultură, a fost pus în la munca dezbinării neamului. Oratorii anti-români erau omniprezenți. Omul partidului era în fiecare colhoz. Toate acestea au acționat asupra creierului maldavnesc zeci de ani! Trei indivizi cu panglică tricolor la mână, strigând „Basarabia”, pot neutraliza maldavanismul? Am grave îndoieli în acest sens.

   Mai e o chestie. E posibil ca în viitor, marșurile să fie necesare, adică să fie acel ultim strop care să arate lumii întregi cum și ce gândește societatea. Faptul că în prezent, lumii asistente la un circ mascat în marș i se face scârbă, va fi benefic? Ce te faci atunci, dacă lumea va respinge ideea organizării unor marșuri? Nu va scădea elanul unionist? Ți-ar face obiectivul puțin mai greu de realizat. Nu cred că unioniștii de mâine, la momentul oportun, vor fi bucuroși să renunțe la un instrument cum e marșul.

  Am zis mai sus de anii de propagandă. Deci pentru a contracara influența sovietică, ai nevoie de ani de bătaie de gură. Vorbăraie cu carul, dar nu așa cum vedem la Pulika sau pe la conferințe. În spatele oricărui post de televiziune stă măcar un om, care tot are o părere despre opțiunea unirii. Mi-e greu să cred că acel om nu e maldavanist. Orice emisiune legată de maldavanism versus românism, e făcută conform aceluiași plan: se cheamă un om serios, dar fără o impozantă capacitate de convingere, căruia i se pune în față un biped maldavanist. Bipedul respectiv are scopul de a face din emisiune o mascaradă, de a trage beșini pe gură, ca astfel să perturbeze mesajul emis de cel sănătos publicului. Dar subiectul a fost discutat, nu? Deci se bifează-n calendar. Așa se face de fiecare dată. Îl cheamă pe Varta, ca să-l frece Stepaniuk. O cheamă pe impulsiva Pavlicenco, ca să o atace Pascaru. Varta e șocat și e derutat de discursul lui Stepaniuk, iar Pavlicenco provocată, devine găină fără cap, repugnantă. Am adus doar două exemple banale, însă lista acestora continuă și e foarte lungă.

  Referitor la conferințe. Nu am văzut măcar la una să fie aduși cu zăhărelul vreo câțiva haholi bălțeni sau cahuleni, să spună sincer de ce vor ei stat aparte și să li se demonstreze că nu e așa. Sau cel puțin să-i facă să pună la dubii crezul lor ferm.

  Pe 16 septembrie sunteți chemați să strigați „România!” și apoi să bateți din palme. Puteți îmbrăca liber tricouri cu stemă pe tricolor. Participanților le doresc succes în demaldavanizarea societății.
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu