miercuri, 23 martie 2011

Puţa carte nu ştie sau cum să te caci pe românism

  Analizând activitatea prodigioasă a unor organizaţii „proromâneşti” cu iz maldavanist, tind să cred în apariţia unui curent de generaţii care va facilita procesul apariţiei naţiunii moldoveneşti încadrată într-un stat creat de fratele slav. Astfel rezultatul mutilării României să devină ţară şi mândru să-şi atribuie denumirea de "Moldova" cu toate derivatele ei.
După un promiţător an (2009) care a culminat cu o sărbătoare de 1 decembrie la Chişinău, grupul de iniţiativă "Spirit Românesc" a dat start unor campanii similare/identice cu cele ale fraţilor de peste Prut - "Noii Golani". Aşa cum iapa proastă din start aleargă înainte şi evident leşină în toiul cursei, în 2010 lenea şi dezinteresul începuseră să dea semne de prezenţă în acţiunile "spiritiştilor".
  În cadrul campaniei "Eroii nu mor Martie '92" s-a organizat la data de 2 martie 2010 o expoziţie de poze ce reflectau unele momente din timpul războiul ruso-român din '92. Şi gata. Alte acţiuni legate de acest război - notabile sau mai puţin - nu au fost organizate, deci e o campanie stearpă.
Rezultate au dat (şi dau) campaniile preluate de la cei de peste prut.
"Basarabia pământ românesc" e vie prin marşuri şi distribuirea materialelor cu mesaje bune.
"Uniţi Sub Tricolor" - prin muzică s-a reuşit acumularea de mijloace financiare care au permis ajutorarea unor licee din Smirnovia.

  În decembrie 2009 a fost pus la punct un calendar de evenimente care urmau a fi organizate pe parcursul anului 2010. Trec în revistă unele:
- 27 martie - cu chiu, cu vai a fost organizat marşul care în linii generale a fost un succes. După acest frumos eveniment, prostia s-a instaurat în grupul "spiritiştilor".
- 7 aprilie - grupul care promovează românismul comemorează „victimile” căzute în urma unei revolte cauzate de alegerile falsificate din 5 aprilie. Din câte se ştiu, o mulţime a protestat paşnic la guvern. Altă mulţime, de căscaţi, credeau că sediul preşedinţiei e Voronin, iar sediul parlamentului e Mariancic Lupov de gât cu Zina mitralierista, așa că au devastat şi ciuruit clădirile respective, care aparţineau lor - reprezentanţilor poporului. Românismul are ceva cu evenimentul dat - ce are coada vacii cu ştampila primăriei.

  Vine şi 6 mai, iar unii nici nu ştiau însemnătatea acestei date. Ideea a fost să facă grupul la Ungheni un fel de flash-mob şi să proiecteze un film legat de "podul de flori", pentru a reaminti lumii cum era şi cum e privită Unirea. Nu s-au făcut astea din motivul „eiii... asta şeri organizaarii!” şi dacă aşa a zis unul - aşa trebuie făcut. Probabil evenimentul nu are nimic comun cu Unirea.
De notat că în perioada lunilor mai - iunie, pentru a da grupului sens şi respectiv ceva de treabă, printre ideile propuse, în virtutea românismului a fost gândită acţiunea de a spăla semafoarele Chişinăului, ca lumea să vadă că grupul e activ. Logica promovării ideii unirii prin spălatu' semafoarelor (probabil cu tricolorul) e lesne de înţeles. Nu? Dară nu pricepi tu, iubite cititorule, nimic în chiloţii de babă călcaţi la dungă.
  Vine şi 28 iunie - circ de bună calitate. Obosiţi de-atâta trudă pentru românism, grupul decide să facă... un nimic. Românismul vara nu-i la modă. E timpul circarului semaforist să între-n scenă. Înarmat cu toba pe care clar scria „www.curaj.net” (nu, nu are nimic cu Brega!), cum îi şade unui circar, şi-a demonstrat scamatoriile în faţa ambasadei Rusiei behăind la poarta ruşilor cerându-le să meargă în vizită la mausoleul lui Lenin (cât de departe i-a mai trimis!), să-şi ia armata cu ei şi să lase „Moldova” în pace. „Prostu-şi caută pereche” şi cum proverbele nu mint, a fost ajutat de unu Mircea (autorul trimiterii la mausoleu) cunoscut de lumea interlopă sub pseudonimul „Chioru”.
  După 28, toboşarului semaforist, dezamăgit de inacţiunea „spiritiştilor”, i se aprinde becul deasupra capului şi ajutat de fruntaşul "golanilor", creează un alt grup, cică proromânesc - „Deşteptarea”. Această denumire provine de la evenimentul care a făcut mare zarvă - tentativa comuniştilor maldavani de a schimba denumirea liceului de lângă Casa Presei din „Liceul român-francez” în „Liceul Moldo-francez”. Deci, Anatol Ursu (în lumea interlopă e ştiut de „semaforistu”) e în drept să moştenească şi să folosească această denumire/simbol pentru că nu are nimic comun cu „Deşteptarea”. Gurile rele spun că a fost ajutat de fruntaşul golanilor (administratorul site-ului www.desteptarea.info) de teama unei eventuale plecări la „leghianeri”. Acţiunile tovarăşului în cauză şi grupului său (exagerat de numeros!), care merită a fi menţionate, au fost căcările din picioare la fiece dată de 13 (cică articolul 13 din constituţia RM) timp de câteva luni. Chiar dacă a promis că se va screme regulat - nu a durat mai mult de câteva luni. Cineva spunea că doar pizda nu-şi respectă promisiunile. Cum dracu' să spânzuri tricolorul pe simbolul triumfului ocupantului şi să te declari susţinător al românismului şi al unirii? Pe arcu' dracului scrie clar în cinstea cărui eveniment e ridicat şi de către cine, dar nu contează. Între datele de 13 cetăţeanul în cauză nu ezita să poarte la protestele lui Brega (contra şoferilor impertinenţi) haine cu mesajele "Deşteaptă-te române" sau "Basarabia Pământ Românesc". A mai împărţit nişte bucăţi de panglică tricolor şi s-a liniştit. Probabil parlamentul i-a satisfăcut revendicările, dar ştie doar el de asta. Grupul de (in)acţiune "Deşteptarea" - teatru de prost gust!

  Dar să revenim la „spiritişti”. I-am întrebat pe unii din ei, ce au făcut toată vara ca şi grup şi am aflat că „s-a decis să luăm o pauză pe timp de vară”. Deci, 2 iulie - Ştefane, ne ierţi, noi avem pauză. 2 august - bravo tătucă, însă noi ne „pauzăm”. Cel mai notabil eveniment (al dracului eveniment!) pentru aceștia a fost participarea la aşa-zisa şcoală de vară, care s-a desfăşurat la tabără la Sulina. Chiar dacă nu toţi din ei au participat la lăbăria/concurs de clipuri video şi aplicaţii multimedia „De ce iubesc România” - au ajuns mai toţi. Dar să nu cumva să credeţi că aceşti „prieteni” ai lui George Simion au ajuns acolo „pe bază de PileCunoştinţeRelaţii. În sfârşit veneau oameni pe bază de merite.” Şi tare-mi pare rău că am şters discursul pur maldavanist a unei râsfutute ce răspunde la numele de Victoria Vechiu, care poate-i mai este prietenă. Graţie unor merite deosebite s-a „şcolit” asta (Botoşaniul ştie) pe banii statului român.
  Nu m-ar mira să-i fie prietenă şi în prezent, din cauza că şi-a permis să dea voie unei organizaţii maldavaniste (GIRB Suceava) să terfelească simbolul „Uniţi sub Tricolor”. Ce contează că „rucovoditeliul” maldavanilor de la girb - o haholcă - ca şi mulţi alţii suge fără scrupule de la bugetul statului român? Ce-i dacă aceştia poluază Suceava cu marea cultură rusă şi maldavanistă, îi fac pe români - ţigani, râzând de ei şi sunt ghidaţi de finul lui Filatov? Finul ăsta harbuzăresc a relatat exact o tufă depre unele evenimente cu tentă proromânească şi unionistă. Când vor exista între studenţi grupuri de iniţiativă a românilor ardeleni, olteni sau dobrogeni - vor avea dreptul la existenţă şi astea de basarabeni care nu-s altceva decât leagăne ale maldavanismului primitiv ce au ca scop păstrarea identităţii maldavneşti intacte. Să nu cumva să se întoarcă români de la studii.
  În perioada 16-23 august 2010 Sulina a fost locul unde în sfârşit „spiritiştii”, la un loc cu diferiţi cufuriţi maldavani ca alde Durnea, şi-au arătat fizic între ei cum iubesc ei România, inclusiv pe ritmuri de borâturi ruseşti. Cică puţa carte nu ştie, dar ăştia s-au străduit să o înveţe. S-au „şcolit” unul pe altul în tot felul. Unii şi-au declarat „şcoală” cu promisiunea tacită să se „şcolească” şi după ce se întorc acasă. Aşa „şcolari” lumea vede în creaţiile lui Tinto Brass.
  Extenuaţi de atâta „şcoleală” au purces rapid la susţinerea şi promovarea românismului - în decembrie. Un marş slab şi parcă pe furiş a avut loc la data de 1. Au vrut şi ei să participe cu o acţiune la comemorarea celor căzuţi în zilele revoluţiei din '89. Şi fiind români pe pământ românesc, de ce să meargă ei la Piatra lui Ghimpu pe care scrie clar, inclusiv pentru proşti, „în memoria victimelor
ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist”? Nu are nicio legătură cu ce a fost în Bucureşti până în '89 şi nici după, zic eu. Au procedat corect: au mers la ambasada României, că doar acolo-i pământ românesc. Era nevoie mare să demonstreze că gluma acră numită Republica Moldova deja e ”Ţara Moldova”, de independenţa căreia atât de invizibil se preocupă scârbosul de la răsărit. Comemorându-l fără fast pe Vieru, ei au „discutat” dacă merită să facă ceva pe 2 martie şi aşa cum au o campanie (Eroii Nu Mor Martie '92), evident că au făcut un enorm nimic. Astăzi sunteţi invitaţi de aceștia la marşul care va avea loc la Chişinău pe 27 martie. Că doar ei emană românism. Cei de peste Prut mai sunt invitaţi de către "Noii Golani" să meargă în excursie și pe la pochii lui Căntărean, printre care în ultimul timp se depistează pederaşti. Mergeţi lume şi să nu ziceţi (darămite să credeţi!) că acţiunile lor se rezumă la promovarea maldavanismului, la „şcolăreală”, la a o bate în cap şi alte chestii de genul acesta. Aşa se promovează ideea Unirii.

15 comentarii:

  1. Dar tu ce-ai facut in timpul asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca aproape erai sa zici ca incita spirite la revolutie. Problema nu e cat de putine actiuni fac Spirit si restul si ca zbiara pe strada BPR, problema este chiar domnul care a scris si restul de lume care freaca pula pe net si judeca ce fac altii. In pula mea de idioti nu va mai luptati cu de-ai nostri, luptati-va cu astia care sunt impotriva noastra!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. calmează-ţi "idioţii" şi fii atent că eşti pe net şi freci pula judecând. Îi consider de-ai noştri pe cei cu mintea sănătoasă şi fac ceva bun. Nu s de-ai noştri cei care-i ajută pe unii care nu prea prietenesc cu mintea şi pe unii care merg peste prut la studii cu "m-o zaibit ţâganii iştea". Nu mă deranjează unul care "freacă pula pe net" cât unul care-i adus de drp la sulina să danseze pe muzică rusească şi să pozeze cu tricolorul iar când intră pe net borăşte "să importe cineva veselie din bucureşti în moldova" când de fapt ultima nu există ca stat decât în tărtaca celor cu mentalitate sovietică maldavanistă

    RăspundețiȘtergere
  4. E mai bine sa critici dur si corect pe alocuri decat sa'' tai iarba la caini''!
    Problema cea mare a ''spiritistilor'' e mobilizarea...sper sa corecteze aceasta lacuna si sa revina in forta cu(M)inti lucide.
    De ce sa nu fii tu cel care vine cu idei pt ''spiritisti''...sa-i indrumi, sa le dai sfaturi?!
    Am fi toti cu inimi impacate!
    Nu stim decat sa ne''mancam'' intre noi ca fratii!

    RăspundețiȘtergere
  5. înainte de a întreba de ce, ia şi află dacă am făcut. Cât despre ultima frază - viaţa-i curvă

    RăspundețiȘtergere
  6. asta cu cazierele e valabilă şi la ng şi la girb. Deci au ceva comun

    RăspundețiȘtergere
  7. super articol! bravo să mai scrii să se mai amuze lumea că ai umor adică ești plin de talent=))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cahuleanul, imi plac articolele tale. Mai astept si altele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu stau si observ de cativa ani laba trista ce este toata actiunea asta. Moldova e saraca si jalnica, cu ce ar ajuta Romania daca am primi-o inapoi? Ne-ar freca economia si mai mult. Mi se ridica tensiunea cand aud tot felul de moldoveni arzand-o patriotic si vorbind romana incredibil de prost. Gata, am pierdut cacatul de teritoriu mai demult, soarta; nu stiu ce se caca toti pe ei. Inca o asociatie inutila din colectia de toamna ce include bijuterii gen ASUS, asociatia fotografilor labari anonimi de la carfur in frunce cu ignatescu jr., labar "de onoare" maior, asociatia fundasilor de pe Prut, in frunce cu Andras lovelaru, clubul artelor vizibile aka. oare cat mai incape limba in curul lui Stefan Petrescu?

    RăspundețiȘtergere
  10. adică dacă ţi se iau chiloţii de pe tine, trânteşti o "gata, am pierdut chiloţii, merg în pula goală" şi dacă i redobândeşti nespălati - "gata, îi port aşa până mi-or cădea coaiele".
    Vrei să spui că milioane de români trăiesc pe căcat şi alte mii au murit pentru căcat? Lipseşte spiritul cecen şi de-aia suntem în rahat până la gât şi nu vrem să recunoaştem.

    RăspundețiȘtergere
  11. esti un rata...bravo Spirit Romănesc

    RăspundețiȘtergere
  12. esti un fasist esploatator ruman,demn de Siberia,care te asteapta cu draostie.

    Si eivdent ca uitasi ca ai nascut in Uniunea Sovietica eliberatoare antifasista si antiimperialista, care ti-a facut parintiilor paradisul locului de miunca , apartament,masina Lada.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu mai pupa agentura CIA esploatatoare imperialista de tip fasist sclavagist,pientru ca si dumitale vei ajunje sclav pini la urma! nu uita ce sfat iti dau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu dau două ruble șeriffiene pe părerea unuia ce nu știe barem a scrie.

      Ștergere