marți, 16 noiembrie 2010

Republică, acum ai Jurnal TV şi televiziune!

Deseori aud afirmaţia că plecarea comuiştilor de la guvernare a dat start liberalizării pieţei media, dovada fiind apariţia a două televiziuni "de ştiri" - Jurnal TV şi Publika TV, in platourile cărora lindinile sunt numite analişti politici iar păduchii - politicieni.

Despre Publika. Modesta mea părere este că s-a căcat in scăldătoare. Pe lângă faptul că s-au lansat printr-o metodă cinică alegând data de 7 aprilie, cufuriţii ăştia se screm să convingă lumea de la Hotin până la Focşani că ei sunt cei care le-au dat televiziune. Au dat cu oiştea-n gard şi din cauza politicii editoriale, scopul lor fiind atragerea publicului "patriot al moldovei" (a se citi: maldavnesc, statalist). Remarcabile, din punc de vedere umoristic, sunt expresiile "ninunate" lătrate in platourile acestei televiziuni "centriste". Un exemplu relevant e "bună seara, nataşa".
Mai mare scârbă mi-a provocat Jurnal TV. Ăştia mi-au demonstrat incă odată că calul rău intotdeauna, din start, o rupe înainte şi leaşină in toiul cursei. Fiind o echipă tânără şi nu prea experimentată, ei reuşeau să facă emisiuni bunişoare insă in scurt timp au început să dea prin gropi. Simptomele căcării din picioare au devenit vizibile odată cu lauda. De prin iunie au inceput cu publicarea unor statistici care, cică, demonstrau că au un reiting mare si creşte vertiginos, devansnând Publika TV despre ziceau, zâmbind, că nu o privesc ca pe un concurent. Prin august au mai avut o tentativă de a atrage publicul: au lansat campania "antimafie" ce doar a mediatizat proiectul politic al lui Sergiu Mocanu care afirmă că va scăpa chilienii şi vasluienii de mafioţi. Când şi cum - dracu ştie. Odată ce au incheiat-o cu lupta împotriva mafiei, l-au făcut pe Călugăreanu să plece deoarece ăsta nu a acceptat formatul în care i se propunea să continuie emisiunea "Cabinetul din Umbră". De atunci, locul şezătorilor politice a fost luat de emisiunile de rahat, pe care ei le numesc "de divertisment". Acum nu inţeleg, cum pizda mă-sii se mai pot ei numi "televiziune de ştiri"? Şi cum prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul, recent au mai lansat un supercăcat: aplicaţia Jurnal TV pe... Iphone! Citiţi ce declară ei intr-o ştire:

"Jurnal TV, prima televiziune de ştiri din Republica Moldova şi-a adeverit întâietatea şi de data aceasta, devenind mult mai accesibilă şi la îndemână oriunde te-ai afla."

Le iau pe rând. Doar difuzând buletine de ştiri din oră in oră, au tupeul să se declare tv de ştiri. Întâietatea? Faţă de cine dacă tot declară că nu au concurenţi? Din câte se cunosc, foarte puţine persoane deţin aşa "minune" de telefon si evident, nu toate din ele vor utiliza aplicaţia Jurnal TV. Deci e lesne de înţeles cu cât mai acesibilă devine această televiziune. Bucuraţi-vă lume - Jurnal TV va fi accesibil şi în beciuri deoarece reţeaua folosită de iphone e disponibilă chiar şi in cosmos! După logica lor, dacă în viitor va apărea un rahat de telefon cu un preţ de vreo 15 mii euro, ăştia or crea o aplicaţie pentru el, pe care tot globul o va utiliza.
Unica emisiune de calitate înaltă e (şi se pare că aşa doar ea va fi) Ora de Ras, cu Cheianu şi Durbală însă borâtura nu arată bine chiar dacă conţine şi salată.
Dacă Publika a înrolat in cireada lor şi scribălăi comuişti şi o suge pe-a roşilor - Jurnal şi-o suge pe propria. După cum a zis Păunescu - tâmpenia e tot un element al continuităţii.

3 comentarii: