sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Geții - adevăruri scărpinătoare


                                                          Motto: Romin nu e nație, ci o profesie.
                                                                                                                      Otto fon Bismarc

   Am învățat recent literele. Am absolvit și am centură. Degrabă iau masterul la Abecedar, dar recunosc că nu-mi plac literele „ș”, „ț”, „î” și „ă”, dar mai ales „â” - care e cea mai abjectă! Așa că-mi permit să scriu. Curiozitatea legată de Istoria Maldavanilor m-a făcut să petrec ani la rând în biblioteci și arhive. Și doar în acele dotate ca atare: cu tatami, cu vestiare în care nu pute a ciorapi, cu instructor bilingv și cu colegi care gândesc exact ca mine, că doar nu o să ne-ntrecem? Ei bine, dragi cititori, în urma investigațiilor, am descoperit niște chestii de-a dreptul șocante. Am decis să vi le spun, ca să nu muriți chiar proști. Tot ce ați studiat pe la istoria rominilor, sunt niște falsuri grosolane. Rominii au călătorit în trecut și au trunchiat documentele care acum le prezintă drept dovezi că moldovenii sunt români. 

 Noi nu suntem urmașii Romei și nu avem nimic cu dacii! Strămoșii noștri - geții - au locuit în spațiul carpato-nistreano-pontic înaintea formării Europei. Cultura strămoșilor maldavanilor datează de când căcatul de mamut. Doar că acel falnic norod nu prea a avut noroc de-a lungul secolelor. Cum astăzi nu ne dau pace rominii, așa din străvechi timpuri ne trădau și ne asupreau strămoșii lor - dacii. Geții (carpii), erau un popor gospodăros și cinstit, pașnic și primitor. Chiar și când au venit la granița de est sarmații călare pe Roib-34, ei i-au primit cu pâine și sare. Apropo, sarmații în călătoria lor dinspre Don, au tot pribegit până au dat de granițele proto-RM. Și fiind adevărați proto-slavi, ei au ajutat la înflorirea mirificului plai get.

  Înafară de daci, geții aveau ca vecini în jur doar proto-slavi, care evident le-au marcat cultura și limba. Frăția geto-slavă niciodată nu a dat chix, iar asta a jucat un rol major în evoluția geților. Grație acelor legături culturale și economice, cât și a ingeniozității maldavanului, astăzi acesta știe automat câteva limbi: moldoveneasca, rusa... Dar și romina, care se aseamănă cu maldavneasca, dar e cu totul altceva. În prezent, maldavanul se poate lăuda cu cel mai înalt grad de cultură a comunicării din zonă, deoarece a știut să fie prieten cu toți.

  Dar bunătatea geților permanent era terfelită de vecinii din vest - dacii. Aceștia niciodată nu au încăput de geți. Permanent le încurcau. Dacilor le era ciudă că geții trăiesc mai bine și sunt superiori la toate capitolele. Ba chiar și pielea era mai albă la geți. Dacii fiind niște curve ordinare, s-au lăsat romanizați. Se aliau cu lidienii și jefuiau Geția - Moldova patria mea. invaziile au fost atâtea încât carpii au obosit să se apere și s-au dacizat. Carpii au pus botul la propaganda dacistă și astăzi se cred daci. Ei trebuiesc deșteptați. Au fost câteva tentative de rezistență printre carpi. Documentele ne arată că a fost chiar creată o asociație, un partid al carpilor din Dacia. Dar acei care încercau să țină capul sus, dispăreau din cauza dacilor. Chiar și după apusul lidienilor dacii nu s-au liniștit. S-au aliat cu saxonii și au pornit la prădat harnicii geți, care aveau acareturi, nu șagă. Dar geții, fiind frați cu sarmații, au cerut ajutoare. Alianța pravoslavnică dintre voievozii geți și sarmați a cucerit Spandaul. Deși au mers împreună cu sarmații, geții nu erau de neglijat din punct de vedere al iscusinței militare. Multiple documente ne relevă faptul că nu doar o dată Charnabon, în războaiele sale cu romanii, la întoarcere dădea foc Sarmizegetusei. Documentele din acele vremuri mai arată că și alți voievozi geți, fiind sătui de târcoalele dacilor, mai dădeau din când în când foc cuibului dacizmului.

   De când s-au retras sarmații din Spandau, dacii iar au prins curaj. Au început propaga mizeria lor anti-sarmată și ideile precum că geții sunt daci. Geților nu le trebuia unirea cu dacii, deoarece aceștia erau cam tigani și săraci. Bine, acum dumneavoastră o să mă întrebați de unde luau bani pentru propagandă dacă erau săraci. Păi... stați să mă gândesc... Așa: cert e că dacii niciodată nu au trăit bine și mureau de foame, dar și propagau burjuazie și dacizm... Bine, am găsit cum să unesc aceste idei, să fie credibile. Nu de alta, dar nu degeaba am umblat prin biblioteci cu tatami. Banii îi donau masiv yankeii și celții care erau același popor. Aceștia rivalizau cu frații sarmați, și după cum știm bine, dușmanul dușmanului meu mi-e prieten. Așa că ei sponsorizau dacii ca să slăbească frații sarmaților - geții.

   Dar indiferent de acțiunile dacilor, geții au consolidat proto-RM și au trăit în înțelegere interetnică și pace cu minoritarii sarmați și rămășițele oaspeților lidieni. Așa a fost până la nașterea lui Ștefan cel mare (Stepan Velikii). Ce a fost după, aflați răsfoind blogul.

P.S. Să vă arăt ce tehnici de luptă getică am deprins prin biblioteci și arhive, că doar sunt voievod!

             

9 comentarii:

  1. Maldavanule tare aș vrea să bem o bere când o fi să mai vizitez orașul soției :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bă tăntălăule, după ce că ești prost adus grămadă, nici măcar nu ești amuzant în aberațiile tale slavofile.
    Literele alea „odioase” se găsesc în toate limbile slave din Europa, iar după cum pricep ai stat cu ele în gură toată viața ta patetică.
    Înțeleg că citești istoria ca măgarul cu căpăstru, doar ce-ți pun rușii în față. Află că „Maldavia” a fost invadată, furată și distrusă încă de la Petru „cel mic”. Faptul că moldovenii știu rusește nu e meritul „binefacerilor” slave, ci al războaielor și ocupației. Habar n-aveau moldovenii rusește la 1812 și asta o spun loazele ocupației rusești.
    Du-te înapoi la Moscova, prăpăditule! Moldova n-are nevoie de rusnaci ca tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioane, de ce nu te-ai duce in kizda matii rrom imputit, romania e plina de tzigani imputiti urmasi ai faptului ca toti care au trecut prin valahia si-au bagat pwla in feleile voastre si acu aratati ca niste indieni. sunteti lenesi, nespalati, hoti si talharii europei, can prin europa se aude vorba romaneasca fug toti ca de bolnavi de TBC. Nu stiu despre geti dar Stefan cel mare sistematic va dadea foc la targoviste si va futea femeile, deaia prin romania se mai gasesc si oameni albi

      Ștergere
    2. Idiot marasmatic și ignorant, pune mâna și citește măcar încă un articol pe aici și apoi zi-mi că-s slavofil. Ești atât de cretin, încât nu ai priceput că articolul e un pamflet adresat lui Nicolae Pascaru cât și altor dacomani.

      Ștergere
  3. Ba,uite ca rusii au inceput sa plateasca bine.
    Tot felul de excrementi care sa debiteze aberatii pe bloguri.
    Sa incerce sa rescrie istoria cu tot felul de aberatii.
    Vezi ca au inceput sa ti se lase urechile, ca de la caldura asta s-a dilatat ata care le tine legate.
    Avortonule rusofil, tu si altii ca tine, va veni si ziua cand vei fi aruncat in Nistru.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Literele de azi din Rusia provin din Bulgaria.În antichitate le-au folosit dacii si alti traci, geții de ex.
    2. Denumirea de daci este străină; romană.
    Denumirea de geți este și ea străină; grecească.Dacă geții și dacii erau două popoare distincte atunci și bănățenii și muntenii sînt două popoare distincte.Sînt? Nu prea sînt....deci nici în trecut nu erau, mai ales că spun asta și istoricii greci antici.
    3. Denumirea de romîn este una de dată recentă; vreo 400 de ani și asta din cauza influenței puternice catolice și a viziunii catolicilor asupra istoriei.„Rumîn„ la noi în Muntenia se traducea în Moldova prin „vecin”, deci nu se referea la naționalitate.
    4. Pe teritoriul Munteniei au locuit geți.
    5. Nici muntenii nu sînt urmași ai Romei, ci ai geților.
    6.Nici ardelenii nu sînt urmași ai Romei ci ai dacilor, despre care istoricii vechi au scris că vorbeau aceeași limbă cu dacii.
    7. Din faptul că moldovenii, muntenii și ardelenii vorbesc o singură limbă trag concluzia că nici unii în trecut nu au învățat limba latină. Aceasta e limba veche vorbită de geți și de daci. Nu se poate ca moldovenii să fi învățat latinește pe acolo pe unde nu au călcat romanii; nici noi în Muntenia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi răspunsul meu la primul comentariu. E un pamflet articolul, la adresa unor dacomani agramați.

      Ștergere
  5. Nu inteleg dece atata inversunare intre dacomani si romanii dela Roma.E vorba de mosteniri culturale,de gene,de continuitate pe anumite teritorii materiale si spirituale?Dupa descoperirile actuale ale existentei tracilor pe mapamond chiar din stravechi timpuri cand Roma inca nu exista,se poate trage concluzia ca tracii(getii,dacii,carpii...)vorbeau aceiasi limba(cu unele neologisme temporare sau ramase definitiv)dar folosit diferite forme de scriere,in functie de zone geografice si de timp.Tracii si urmasii lor si-au format o identitate,o cultura care se deosebeste de cea a altor popoare cu care au venit in contact,de cele mai multe ori influentandu-le partial sau chiar total,creind alte popoare,exemplu ar sumerienii,in apus regele Artur,era trac,prin India in Punjeab,tracii au lasat multe obiceiuri si expresii in limba,care se regasesc si azi in limba romanilor din Carpati.Imperiul roman a avut o influenta certa in zona europeana de astazi,.dar nu totala.Asa cum in Anglia,unde trupele romane au stat 500 de ani,cat si in alte parti ale imperiului,nu a ramas limba latina ca limba nationala asa se poate spune si despre populatia din Carpati,care nu si-a insusit limba cuceritprului in cei 160 de de stapanire numai a unei patrimi di teritoriul acesteia.

    RăspundețiȘtergere