marți, 6 noiembrie 2012

Lupu și democrația insecticidă

  După cum îmi spune un prieten, țânțari sunt, dar muști - o tufă. Știutorul de limbă română Lupu îmi ridică dispoziția și astăzi. Mă-mpiedic de un articol de pe pulika.ămdă, unde omul vorbeşte pentru LentaPăăMăR. Nu e destul pentru a-l vota, Căntărean ferește, dar e destul pentru a-i da o replică.
Constat că tovarășul Ilici cam degeaba a fost președinte interimar. Ori minte, ori SIS nu face nici două ruble șerifiene. Altfel omul tăcea, sau vorbea serios despre unioniștii din RM.

 Au trecut zilele când gloata mergea necondiționat după Frontul Popular, sau mai recent, după PPCD. Metamorfoza lui Roșca a generat dispersarea unioniștilor și asta nu a fost doar din cauza dezamăgirii. Ce nu știu tovarășii (sau se prefac), e că unioniștii din RM au viziuni diferite asupra unirii. Deși tovarășul Lupu îi bagă pe unioniști în aceeași oală, pentru a fi pupat de LentaPăăMăR, aceștia nu sunt deloc solidari, deci nu pot fi luați la pachet când e vorba de curentul unionist din RM.

  Să mă explic. În ultimul timp, unioniști sunt considerați cei care se lasă mânați pe la marșuri. Or fi ei unioniști și știu că mulți din aceia o fac sincer, fiind naivi. Dar Lupu nu vorbește și de acei care se manifestă într-un cu totul alt mod. Unii moderați cred că unirea RM cu România se va înfăptui doar pe calea integrării europene. Nu voi explica de ce asta e o prostie, căci am făcut-o în alte articole. Cred că e suficient. Eu le zic maldavropeni ăstora, căci ei vor graniță superficială, deși aceasta rămâne GRANIȚĂ. Orice fel de hotar încurcă procesului de unificare. În fine, maldavropenii se împart și ei, în cei care sunt cosmopoliți sinceri și cei care cu bună știință vor să bage RM ca stat aparte în curul Statului Român. Și din aceștia poți vedea pe la marșuri.

  Apoi sunt „unioniștii pragmatici” și cei „tehnocrați”, adică cei care au creierul uscat din punct de vedere cultural, dar își dau bine seama de beneficiile economice pe care maldavanul le-ar avea revenind statul-țară. Știu draci care au afaceri cu rominii sau chiar în rominiea™ și vor unirea pentru a-și promova afacerea și pentru a se distanța de importurile de căcat dinspre răsărit. Mulți din ei știu foarte bine că maldavanii și rominii sunt aceeași nație, dar știu și că mor șansonul și rusismele odată cu dispariția graniței - fapt ce le-ar distruge divina cultură. Nu că mare ar fi regretul, dar așa cum e în prezent, îi aranjează suficient ca să nu iasă cerând deschis scoaterea punctelor de trecere de la Prut.

   Lupov îi omite și pe unioniștii pișorcoși, care așteaptă ca s-o facă sau să vorbească despre unire alții. Aceștia nu deschid ochii, să vadă că nu au cum să fie unici în acest sens. Aceste oi nu mai sunt negre, căci nu e doar un exemplar de acest fel.

  Mult mai puțini sunt și cei de-alde mine, care nici la marșuri nu merg, știind bine ce sunt acestea, nu ridică steagul maldavropenist și nici a pragmatism nu aduc. Păi nici nu mă aștept ca modelul meu de abordare a problemei statului român să fie unul general acceptat. Nu are cum să fie de acord maldavanul și nici rominul, cu deportarea lor în locuri mirifice precum e Camenca, Grigoriopol sau Rîbnița. În general, nu vorbesc despre o unire, ci despre revenirea la normala administrație românească. RM e un stat ilegal și deci despre unire nici vorbă. Demolarea parazitului de stat RM e unica șansă a maldavanilor de a progresa. Și nu cred că au aflat securiștii ceva nou despre ce gândesc. Mă refer mai  ales la SBU.

  Având în vedere cele spuse mai sus, e clar că monopolul marșanzilor asupra unionismului e indus de cei ca Lupu și că unionismul din RM nu are cum să fie subestimat. Și dacă tot vorbea de țânțari. Cine e dispus să rabde țânțari în jur? Deci e sau nu tolerant Lupu, sau e de paradă democrația sa? Adică practica sovietică de persecutare a românismului vă e  literă de lege?

  Lupu, nu e nevoie să calmați cu declarații ridicole românofobia șerifiană. Înțeleg că vreți indzependzentsa RM cu tot cu Șerifia, dar cei ca mine știu clar că e imposibil.

 Apropo de colțurile de rai. Lupu în respectivul interviu vorbește despre unitatea maldavneasco-șerifiană... Aceasta sublimă fiind... nu cred că mai e invocată de multă lume. Sublim e trecutul ce-i unește, exceptând glorioasa perioadă sovietică. Cică prezentul îi unește... Păi da, în deosebi când e vorba de monumentele rusești de la Tighina. Lupu îi bagă pe naționaliști în oala unioniștilor, dar imaginea de mai jos vorbește cât de poate de clar despre cine a luptat la Nistru în 1992 și cum sunt văzuți de propaganda rusească șerifiană. Scrie alb pe negru că memorialul e în cinstea căzuților pentru apărarea Tighinei (Bendery) de naționaliștii Moldovei. Toți naționaliștii sunt unioniști, deci, logic, Lupu de fapt scuipă pe morții de la Nistru care au luptat pentru integritatea RM, numindu-i țânțari cu idei marginale.


P.S. Tovarășe Lupu, ce-ar fi dacă maldavanii ar învăța adevărata lor istorie, inclusiv despre cât de apropiați sunt șerifienii de maldavani? Cea interpretabilă o puteți servi consilierilor voștri.
Comentarii
0 Comentarii
Tweet-uri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu