marți, 27 decembrie 2011

Sheriffia - căcat rusesc

  L-au măturat rușii pe Smirnov, că cică, nu vroia la pensia bine-meritată. Presa pusă pe jar și maldavanului i se lipesc de ochi știri cu buba de douăzeci de ani: Alegeri în Transnistria! Eu încă nu am aflat când a reușit cetatea Tighinei să sară râul, deci cred că a trecut dincolo doar Benderul rușilor. Eu cred că se încearcă a băga speranța în maldavan, că „Moldova poate fi reîntregită” și așa să mai ia ceva și curmentatorii pulitici, că se cere deja spartă monotonia cu alegerea prșădintelui. Nu știu ce bou poate crede că Șevciuk stârpește corupția, trimite tancurile dincolo de Breansk sau înapoi la Odesa, scoate TAB-ul de la Tighina și urlă „unire moldoveni!”. Trebuie să fii mai naiv decât cel mai mare romin ca să crezi că ăsta nu e sluga rușilor. Mi-e mai mare silă de travaliul cu negocierile, formatele și cifrele plusate, decât de cea mai grețoasă vomă. Am mai scris ce-i aia „regiunea transnistreană” și modul în care ar trebui abordată problema respectivă. Maldavanul nu poate pricepe că dacă te-ai apucat să te caci și-ai reușit doar pe jumătate - ori umbli cu rahatul la cur, ori tai frânghia. Deocamdată maldavanul alege prima variantă și-i pute urma și-i opărit la cur, adică hotar nesecurizat și mărfuri majoritar haholești de foarte proastă calitate. Atât timp cât vom avea așa-zisa guvernare cu iz maldavanist, fie el și maldavropenist - nu vom scăpa de această durere de cap și această instabilitate ne va ține pe fund.

miercuri, 21 decembrie 2011

Lătratul la cețățenia normală și ce ar putea face statul.

  Ceva timp în urmă am vorbit despre tratamentul aplicat celor ce vor să aibă actele normale. Cu greu, umilită, lumea își ia actele și-și caută de treabă, dar unde e vorba de ceva românesc, acolo sunt și lătratul a ploaie și bețele-n roate din partea maldavanilor mai mult sau mai puțin spumoși. Nu e destul că statul român se pișă cu boltă pe cetățenii rămași înafara statului, sare pe rană încearcă să presoare și statele-accident în care se află la moment: RM și Hohland.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Curluntrism maldavnesc

  A trecut deja o decadă de la Ziua Națională, dar se pare că o grămadă de maldavani rominoizi și romini au intrat în săptămâna chioară. Altfel nu-mi explic de ce respectiva mulțime continuă să polueze rețelele sociale și nu doar, cu mutra lui Chirtoacă, care zice că-i necesar de revenit la românism. Pură dragoste orbească sau iarăși e vorba de interes?
  Nu doar o dată s-a scris de capacitatea maldavanului de disimulare și că maldavanul nu e stabil în crez. Idealurile maldavanului variază funcție de înterese și Chirtoacă e dovadă elocventă în acest caz. Băgați-vă beliții în pozele de mai jos.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Calvarul redobândirii cetățeniei

  Din momentul în care păduchioșii scârboși de dincolo de Nistru au ocupat România, o bună parte din cetățenii ei au fost impuși să aibă și pașaport sovietic. Foarte des aud că lumea ocupată de ruso-haholi, a fost privată de cetățenia română. Conform normelor de drept internațional în vigoare la acea dată (26-28 iunie 1940), invazia sovietică a fost ilegală. Logic, tot ce a întreprins administrația sovietică din teritoriile românești furate, sunt pure acțiuni ilegale. De ce schimbul cetățeniei românești cu cea sovietică ar fi fost o acțiune legală? Să admitem că greșesc, dar mai e o chestie: pe o parte din teritoriul României ocupate a fost constituită o republică sovietică unională - RSSM - fapt ce contravinea chiar și constituției sovietice. Deci, câtă legalitate avea acordarea cetățeniei maldavnești cetățenilor români, căzuți în mocirla roșie? Eu zic că avea atât cât îngroapă mâța. Au făcut porcul rus și scroafa haholească vreun referendum să întrebe românii dacă vor să se dezică de cetățenia română în favoarea celei sovietice? Nu am găsit asemenea informații. Ăștia, ce latră că Unirea e imposibilă deoarece e nevoie de un referendum (la care se va răspunde negativ), nu se întreabă dacă a fost unul atunci? Și ce a răspuns pulimea la referendum?