joi, 8 septembrie 2011

Cum şi de ce am pierdut într-un concurs

  Poate unii deja s-au obişnuit cu faptul că scriu la sfârşit de săptămână, dar deoarece articolul de mai jos e în legătură cu un alt articol de-al meu, am făcut o excepţie.

  Trei luni în urmă, am participat la concursul "Blog pentru Basarabia", scriind articolul "România dinafara României. Vedeţi aici rezultatul, iar aici la comentarii vedeţi reacţia mea argumentată şi necombătută, la desfăşurarea şi finalul acestui concurs. Cei care au văzut ca cineva de prin Botoşani să strige "Kuzmin, go home!" pot să nu mai citească în continuare şi să admire gândirea celui care a câştigat, scriind unul dintre cele mai proaste articole cu care a participat lumea (sau aproape) la concurs.

  Nu contează că am pierdut, ci cum. Prietenii pot confirma că încă până la faza jurizării am zis că voi pierde şi doar din cauza prezenţei în juriu a unui maldavan - Vitalie Călugăreanu. E ăla care modera o emisiune la ăştia cu "Moldova, eu CHIAR te iubesc!". În articolul cu care am participat, am zis de maldavanism şi de repercusiunile acestui curent în viaţa românilor. Deoarece maldavanismul cretinoid e politică de stat în R. Moldova, l-am menţionat şi pe tovarăşul Filat. Nu există contraargumente la ce am scris pentru concursul iniţiat de George Damian şi finanţat de rapănul DRP.

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Maldova, Smirnovia şi problema graniţei

  Ieri a fost sărbătorit unul din cele mai însemnate evenimente din istoria Maldovei (Moldova maldavanilor): împlinirea a 21 ani de la declararea independenţei Republicii Moldoveneşti Nistrene! Cum această ocazie, transmit şi eu felicitări marelui popor maldavnesc-nistrean. Din păcate, înaintaşii republicii cvasi-independente Sheriffia, nu au găsit resurse financiare pentru desfăşurarea unei parade cu angrenarea tehnicii militare de ultim răcnet sovietic rusesc. Anul acesta, mindria smirnovistă s-a limitat la alergarea soldaţilor prin centrul celei de-a doua capitale maldavneşti - Tiraspol. Dar să nu credeţi că a fost un simplu marş jenant! Nu! Măcar datorită simplului fapt, că apărătorii patriei lui Antiufeev au fost instruiţi excelent, în colaborare cu fraţii apărători ai statului secular condus de tătuca Lukaşenko. În continuare, vă voi explica de ce Maldova are două capitale.